Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanični podaci

Više od pola vlasnika Tesle vraća se na benzince

automobili tesla
Foto: Tesla.com

Iako bi se ovo moglo činiti alarmantnim za Teslu i tržište električnih vozila općenito, primjetan je značajan napredak u odnosu na brojke iz ranijih godina

Prema nedavnoj studiji Edmundsa, 51 posto vlasnika Tesle u Americi prešlo je na vozila s motorom na unutrašnje sagorijevanje, dok je 10 posto prešlo na hibride, a 6 posto je izabralo plug-in hibride.

Ovi trendovi su u skladu s nedavnim istraživanjem kompanije McKinsey & Co., koje je otkrilo da će se gotovo polovina (46 posto) vlasnika električnih vozila u SAD-u vjerovatno vratiti vozilima s unutrašnjim sagorijevanjem za svoju sljedeću kupovinu, piše Auto Klub.

Iako bi se ovo moglo činiti alarmantnim za Teslu i tržište električnih vozila općenito, primjetan je značajan napredak u odnosu na brojke iz ranijih godina.

Prema Edmundsu, u 2020. je čak 76 posto vlasnika Tesle za svoj idući auto odabralo vozilo s motorom na unutrašnjim sagorijevanjem, a samo 9 posto ostalo je na električnim modelima.

Na sreću za Teslu, postotak ostajanja na električnom autu od tada neprestano raste, a postotak prelaska na modele s motorima na unutrašnje sagorijevanje neprestano pada.

Studija je pokazala i da sve veći broj kupaca zamjenjuje svoje Tesle električnim vozilima drugih tradicionalnih proizvođača.