Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Antetokounmpo vodio Grke do ključne pobjede

antetokounmpo
FOTO: Screenshot
Antetokounmpo sjajan u pobjedi Grčke

Giannis Antetokounmpo je predvodio Grčku do prve i, za sada, najbitnije pobjede na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, savladavši Australiju rezultatom 77-71. Zvijezda Milwaukee Bucksa postigla je 20 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, igrajući gotovo 33 minute na parketu.

U odlučujućoj utakmici za Grčku, Antetokounmpo je bio ključan igrač koji je pomogao svojoj reprezentaciji da osigura važnu pobjedu. Grci su pobjedom nad Australijom osigurali najmanje treću poziciju koja ih vodi u narednu rundu. Konačan rasplet u grupi A Olimpijskog turnira u Parizu donijet će ishod susreta između Španije i Kanade.

Grčka je vodila sa 19 poena razlike (55-36) na početku treće četvrtine, ali su “Boomersi” uspjeli da se vrate u igru sa defanzivno orijentisanom postavom, predvođenom iskusnim bekom Matthewom Dellavedovom.

Australija je bila na samo dva poena zaostatka (69-71) dvije minute do kraja, ali je Vasilis Toliopoulos postigao trojku, a Grčka je uspjela zadržati protivnika na samo dva poena u posljednje dvije minute igre.

Pored Giannisa, Thomas Walkup je bio još jedan ključni igrač za Grčku, postigavši 18 poena, uz po tri skoka i asistencije za 30 minuta igre. Pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja. Dinos Mitoglou i Vasilis Toliopoulos također su ostvarili dvocifren učinak, postigavši po 13 poena.

Za “Boomerse”, Jock Landale je postigao 17 poena i osam skokova, dok je Patty Mills dodao 13 poena, a Dyson Daniels 11.