Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ispunili očekivanja

Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde 3. augusta domaćin državnog prvenstva u slalomu

kajak gorazde

Potpredsjednik i trener KK Buk Sanin Herenda napomenuo je da će ove godine državno prvenstvo u disciplini spust biti održano u Banja Luci

Kajakaški klub “Buk” Goražde i ove godine ponovo je domaćin državnog prvenstva u slalomu koje će biti održano 3. augusta. Dan kasnije Kajakaški savez BiH povjerio je KK BUK i organizaciju Međunarodne trke prijateljstva u spustu na rijeci Drini.

U klubu su ponosni na činjenicu da im je nakon prošlogodišnjeg prvenstva, ponovo povjerena organizacija ovog atraktivnog događaja na kojem će ugostiti kajakaše iz nekoliko zemalja.

Potpredsjednik i trener KK Buk Sanin Herenda napomenuo je da će ove godine državno prvenstvo u disciplini spust biti održano u Banja Luci.  

– Za razliku od prošle godine podijelili smo te aktivnosti i očekujemo oko 15 klubova sa oko 100 sportista koji nam dolaze iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske i BiH i očekujemo jednu uspješnu organizaciju kojom ćemo sportistima, ali i svim građanima prirediti jedan lijep događaj. Ovo je specifičan sport, sa dosta logistike koja se treba prebacivati ali imamo dobro uštimanu ekipu i  zahvalni smo svima koji nam daju podršku – kazao je Herenda.

Razvojni kamp kod Ustikoline

Napomenuo je da je na lokalitetu Modran kod Ustikoline počeo i razvojni kamp gdje će kajakaši trenirati.

– Tu smo obezbijedili i smještaj za naše goste što je dodatna prilika za druženje u prirodi, ali i upoznavanje sportista iz susjednih zemalja s ljepotama rijeke Drine. Staza u gradu je već postavljena, određene sudije i naši takmičari su spremni, vrijedno treniraju i kao i svi ostali učesnici imaju priliku doći do odličja – kazao je Herenda.

Dodao je da će posebno atraktivna biti i Međunarodna trka prijateljstva u spustu, što je dio istoimenog festivala.

– Međunarodna trka prijateljstva održat će se u nedjelju gdje ćemo imati dosta sportista u našem gradu koji će pokazati svoje vještine. Svi građani moći će istinski uživati u ljepoti Drine i vožnji kajaka i mislim da smo uz sve što se ovih dana dešava u Goraždu, i mi napravili nešto korisno i atraktivno za naš grad – kazao je on.