Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebinje

Mladoženja, njegov otac i još jedna osoba ušli u kuću i pretukli porodicu s troje djece

Foto: Direkt portal

Pozvali su policiju koja je privela napadače, ali Sušiće zabrinjava saznanje da su oni i dalje na slobodi

Nakon što su trojica muškaraca iza ponoći 29. jula upala u kuću Nataše i Rada Sušića u trebinjskom naselju Banjevci i nanijeli im tjelesne povrede, a njihovo troje maloljetne djece uznemirili, javnost u Trebinju je zabrinuta saznanjem da ni u sopstvenim kućama nisu sigurni.

Kako je Direktu ispričala Nataša Sušić, sve se odigralo nakon što su policiji oko 20 sati 28. jula, prijavili neobično jaku pucnjavu ispred svadbenog salona „Afrodita“, gdje je bilo priređeno svadbeno veselje.

Kako je navela, čahure su padale u blizini njihove kuće, što je uplašilo njihovu maloljetnu djecu i uznemirilo supruga, srčanog bolesnika, koji je samo dva dana prije došao sa liječenja.

Prijava policiji

-Pozvali smo policiju s namjerom da ih upozore da to više ne rade. Pucnjava na svadbama nama nije bila neobična, budući da živimo u blizini salona, ali ovoga puta bilo je drugačije“, kazala je Sušić i dodala da nije ni slutila šta će se nekoliko sati poslije dogoditi.

Ispričala je da su iza ponoći u njihovu kuću upali mladoženja Milan Šebek i njegov otac Saša, koga kaže nije poznavala, a ubrzo zatim i Željko Vujović iz Bileće.

Foto: Direkt portal

-Upali su u našu kuću i počeli da nas udaraju, navodeći da znaju ko ih je prijavio policiji. Djeca su se probudila. Jedno dijete su poprskali i biber sprejom, djevojčica se sakrila pod krevet, a jednog sina su udarili u ruku. Pokušavali smo da zaštitimo djecu, a najgore povrede je zadobio moj suprug, priča Nataša Sušić.

Pozvali su policiju koja je privela napadače, ali Sušiće zabrinjava saznanje da su oni i dalje na slobodi.

Iz Policijske uprave (PU) Trebinje su saopštili da su uhapšeni S. Š. i M. Š. iz Trebinja i Ž. V. iz Bileće zbog krivičnog djela tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

„Policiji je prijavljeno da su 29. jula oko 00,40 sati tri nepoznate osobe provalile u jednu kuću, nakon čega su napali stanare. Brzom intervencijom policijskih službenika lica su locirana i lišena slobode. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivična djela tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada i protiv njih će tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, navedeno je u policijskom saopštenju.

Iz Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Trebinje kazali su da im policija još nije dostavila izvještaj i da će tek kada to učine postupajući tužilac Dino Redžović, na osnovu utvrđenih okolnosti, razmotriti da li postoji mogućnost određivanja pritvora.

„Izuzeti su tragovi, oštećena lica su saslušana na okolnosti, a maloljetna lica još nisu, jer se nad njima primjenjuje Zakon o maloljetnicima, ali će u dogledno vrijeme i oni biti saslušani. Tri osobe su saslušane u svojstvu osumnjičenih u PU Trebinje i još uvijek se čeka kompletiranje tog predmeta kada će izvještaj biti dostavljen ovom tužilaštvu“, rekao je portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović.

Tužilaštvo: Čekamo izvještaj

Nataša Sušić kaže da u ovakvoj kvalifikaciji krivičnih djela – tjelesna povreda i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari ne očekuje da će osumnjičenima biti određene neke mjere, te navodi da će tražiti i novu kvalifikaciju krivičnih djela, jer smatra da su napravljeni propusti.

Ne bude li pravda zadovoljena i počinioci adekvatno kažnjeni, kaže, biće prinuđena da protestvuje ispred pravosudnih institucija u Trebinju. Pokazaće javnosti, kaže, svu dokumentaciju i video snimke koje posjeduje.

Sušić priznaje da je njen muž ranije imao problema sa zakonom, da je svoje kazne odslužio i da sa napadačima nema nikakav odnos.

Željko Vujović je ranije bio hapšen, između ostalog, zbog otmice sugrađanina u Bileći.