Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crni dan u Dalmaciji

Novi požar kod Makarske: Gori u Tučepima, gosti napuštaju hotele

tucepi pozar
Foto: Čitatelj/ Jutarnji.hr

Vatra je izbila nešto poslije 20 sati i zahvatila makiju i nisko raslinje. Nošena jakim vjetrom vatra se širi u smjeru Podgore

Makarski, omiški i splitski vatrogasci gase požar koji je u utorak navečer buknuo u Tučepima u Hrvatskoj, zbog čega je u tom mjestu zatvorena državna cesta, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru Splita.

pozar tucepi
Foto: Facebook/ Vatrogasci – 123

Prema prvim neslužbenim informacijama, koje prenosi Jutarnji list, vatra je izbila uz magistralu, a navodno je uzrokovao požar koji je izbio na jednom automobilu.

Vatra je izbila nešto poslije 20 sati i zahvatila makiju i nisko raslinje. Nošena jakim vjetrom vatra se širi u smjeru Podgore.

Splitska policija izvijestila je da je zbog požara zatvorena državna cesta u Gornjim Tučepima pa se saobraćaj odvija zaobilaznim pravcima. Vozače su pozvali na pojačan oprez, te da prate upute policije na terenu.

Još se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom.

Vatrogascima dolazi pomoć iz Vranjica, Imotskog, Zagvozda, Kučića i Omiša, piše lokalni portal Dalmacija Danas.

Iz Zagreba kreće 30 vatrogasaca… Pišu da prema neslužbenim informacijama gosti u Tučepima napuštaju hotele te da su se uputili prema Baškoj Vodi.

A život je u utorak navečer jedva spasio tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji je u zadnji tren iskočio iz gorućeg automobila. Više pročitajte OVDJE.