Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijske igre

Vaterpolisti Srbije doživjeli potop u Parizu protiv apsolutnog autsajdera turnira

Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Australija je prvo poluvreme riješila u svoju korist rezultatom 6:1, a onda je sigurnom igrom do kraja meča održavala visoku prednost i zasluženo je stigla do pobjede

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Australije rezultatom 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2) u meču drugog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Dušan Mandić sa dva gola, dok se Nikola Dedović jednom upisao u listu strijelaca. Najbolji u selekciji Australije bio je Luk Pavilar sa četiri gola.

Vaterpolisti Srbije su loše ušli u meč, a Australija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 1:0. Australijski vaterpolisti su nastavili sa dobrom igrom, a kažnjavali su sve greške srbijanskog tima.

Australija je prvo poluvreme riješila u svoju korist rezultatom 6:1, a onda je sigurnom igrom do kraja meča održavala visoku prednost i zasluženo je stigla do pobjede.

Srbija je u prvom kolu pobijedila Japan rezultatom 16:15. Vaterpolisti Srbije će prvog augusta od 12.05 časova u trećem kolu grupe B igrati protiv selekcije Španije.

Selektor Srbije: Sramotna igra

Selektor Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je njegov tim prikazao sramotnu igru na meču protiv Australije.

-Sramotna igra. Kako je ekipa izgledala najodgovorniji je trener i tu odgovornost snosim ja. Ušli smo kao da nismo došli na utakmicu. Nema tu neke dublje analize, rekao je Stevanović za RTS.

Kapiten vaterpolista Srbije Nikola Jakšić priznao je da je njegov tim doživio težak poraz od Australije.

-Pod utiskom sam. Ne znam šta bih rekao za naredne utakmice. Ja se nadam da ćemo da se dignemo ako želimo nešto da uradimo. Otežali smo sebi put kao da to volimo. Ovo je bio šamar u pravom trenutku i nadam se da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način, rekao je Jakšić.