Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedna od favoritkinja

Potpuni emotivni slom na OI: Nezapamćeni krici Japanke nakon poraza

uta abe
Foto: Screenshot/ X

Uta Abe je došla sa epitetom braniteljice titule na ove igre, osvojila je zlato u Tokiju prije tri godine, a četiri puta je bila svjetska šampionka, uz još veliki broj medalja sa ostalih takmičenja

Japanka Uta Abe, jedna od favoritkinja za najviši plasman u kategoriji do 52 kilograma poražena je već u drugom kolu džudo turnira u Parizu od Diyore Keldiyorove iz Uzbekistana.

Diyora Keldiyorova je bacila na ippon, i to nakon što je Uta Abe imala wazari prednosti, te tako preokrenula meč u svoju korist i otišla dalje, a sada trenutno čeka borbu za finale turnira.

Nakon završenog meča Uta Abe nije mogla da vjeruje, a po silasku sa tatamija doživjela je potpuni emotivni slom, a nezapamćeni krici, barem što se tiče džudoa, su se prolomili dvoranom. Publika je ustala, ovacijama i gromoglasnim aplauzom pozdravila Abe, koja je jedva izašla iz dvorane.

Inače, Uta Abe je došla sa epitetom braniteljice titule na ove igre, osvojila je zlato u Tokiju prije tri godine, a četiri puta je bila svjetska šampionka, uz još veliki broj medalja sa ostalih takmičenja.