Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački lanac

Radi se punom parom: Lidlova mega građevina od 200 miliona KM dobija konture

lidl lepenica gradiliste
Foto: Biznisinfo.ba

Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m²

Nakon što je proljetos položen kamen temeljac za izgradnju logističko-distributivnog centra kompanije Lidl u Lepenici kod Sarajeva, objekat je počeo dobijati svoje konture.

Kako se uvjerila ekipa BiznisInfo.ba, radovi na gradilištu se odvijaju punom parom, a prvi dio konstrukcije objekta već je postavljen.

Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine.

S obzirom na to da će do tada biti završena i izgradnja niza prodajnih objekata, moguće je da do konačnog otvaranja prvih radnji njemačkog lanca dođe 2026. godine.

Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura, izgradnja logističko-distributivnog centra, koji se nalazi na teritoriji općine Kiseljak, će značiti i otvaranje preko 200 radnih mjesta.

lidl lepenica gradiliste
Foto: Biznisinfo.ba

Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m².

Skladište će biti izgrađeno prema najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

Generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, ranije je kazao da će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.