Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. sportisti

Prvi nastupi bh. olimpijaca: Pudar i Lekić danas nastupaju u Parizu

lana pudar
Foto: Pixsell/ Arhiva
Lana Pudar

Pudar će nastupiti u drugoj kvalifikacionoj grupi u 11 sati po našem vremenu

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu u disciplini 100 metara delfin.

Pudar će nastupiti u drugoj kvalifikacionoj grupi u 11 sati po našem vremenu, u stazi broj 3, a pored nje nastupit će Viola Scotto di Carlo (Italija), Vanessa Hazel Ouwehand (Novi Zeland), Yufei Zhang (Kina), Emma McKeon (Australija), Marie Wattel (Francuska), Georgia Damasioti (Grčka) i Ellen Walshe (Irska).

U polufinale će se plasirati 16 najboljih plivačica iz četiri kvalifikacione grupe. Polufinalne utrke zakazane su večeras za 20.30 sati, a finale za nedjelju od 20.40 sati.

Bh. plivač Jovan Lekić također će nastupiti danas. Lekića od 11.45 sati očekuje nastup u kvalifikacijama za muškarce u disciplini 400 metara slobodnim stilom, gdje će u okviru druge kvalifikacione grupe plivati u šestoj stazi.

Takmičit će se sa Lorisom Bianchijem (San Marino), Joaquinom Vargasom (Peru), Ilyom Sibirtsevim (Uzbekistan), Yean Hoe Khiewom (Malezija), Kregorom Zirikom (Estonija), Eduardom Cisternasom (Čile) i Pavelom Alovatkim (Moldavija).

Osam najboljih takmičara borit će se za medalju večeras od 20.42 sati.