Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paraliza sistema

U Francuskoj poremećen željeznički saobraćaj poslije sabotaže

francuska zeljeznica
Foto: Screenshot/ YouTube

Mreža francuske željeznice SCNF bila je meta nekoliko djela vandalizma u noći između četvrtka i petka duž Atlantske, Sjeverne i Istočne linije brzog voza

Saobraćaj određenih vozova u Francuskoj poremećen je i u subotu ujutru, dan poslije “zlonamjernih radnji” čiji je cilj bio paraliziranje sistema mreže brzih vozova uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.

S obzirom da je ovo jedan od najprometnijih vikenda u Francuskoj zbog početka Olimpijskih igara, francuska željeznica (SNCF) saopštila je da će oko četvrtine vozova biti otkazano u subotu i nedjelju na linijama koje su bile meta vandalizma. Vozovi koji saobraćaju imaće kašnjenja, prenio je AFP, javlja Radio Slobodna Evropa.

Kompanija Eurostar saopštila je da očekuje otkazivanje oko petine međunarodnih vozova tokom vikenda, kao i da će se sve službe suočiti sa kašnjenjima.

Francuska željeznica saopštila je da će prevoz za olimpijske sportiste i njihovo osoblje biti obezbijeđen.

Mreža francuske željeznice SCNF bila je meta nekoliko djela vandalizma u noći između četvrtka i petka duž Atlantske, Sjeverne i Istočne linije brzog voza.

“Namjerno je podmetnut požar kako bi se nanijela šteta našim instalacijama”, navedeno je u saopštenju SCNF.

Kompanija je saopštila da je hiljade zaposlenih radilo na sanaciji štete i pokušaju da se usluge ponovo pokrenu. Procjenjuje se da je u petak pogođeno oko 250.000 putnika.

Mnistar saobraćaja Patris Vergrite rekao je da bi se 800.000 ljudi moglo suočiti sa posljedicama ovog incidenta tokom tri dana.