Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup zhk

Uhapsili ga dok je zalijevao “baštu”

marihuana grude
FOTO: MUP ZHK
"Poljoprivredno gazdinstvo" uhapšenog mladića

Prilkom pretresa Audija u kojem su bile četiri osobe, policaja pronašla kokain i marihuanu

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u mjestu Borajna, općina Grude, lišili slobode 19-godišnjaka.

Mladić lišen slobode je zatečen prilikom zalijevanja nasada sedam stabljika zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na stabljike “Indijske konoplje” .

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, u pretresu kuće, vikendice, okućnice, vozila, i pratećih objekata koje koristi L.Š. (2005.) pronađena je zeljasta biljna materija, precizna vaga, metalna mrvilica, mobiteli, određena svota novca. 

“Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici će protiv L.Š. (2005.) podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog postojanja osnovane sumnje da je isti počinio predmetno krivično djelo”, navodi se u saopćenju.

Policija pretresla Audi i našla kokain i marihuanu

Istog dana, policijski službenici PU Široki Brijeg provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, su u mjestu Dobrič, grad Široki Brijeg zaustavili i kontrolisali vozilo marke Audi, BiH registarskih oznaka u kojem su se nalazile četiri osobe.

Kod osobe S.S. (1993.) pronađene su tri PVC vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“ i kod osobe F.Z. (1993.) je pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“.

Obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Široki Brijeg, te će po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg protiv S.S.(1993) i protiv F.Z.(1993.) podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnog djela Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu.