Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. meteorolozi

Stiže novi toplotni talas, biće pakleno vruće

toplotni val vrucina ljeto vrijeme
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija

Temperature zraka će ići i do 40 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti.

Vjetar u Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 24 do 30, na jugu 34 stepena, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepena, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Međutim, ako je suditi prema prognozi BHMeteo.ba, period svježeg vremena se završava i ponovo slijede paklene vrućine.

-Naredna dva jutra ugodna i svježa, pa iskoristite priliku za provjetravanje prostorija. Od vikenda novi toplotni talas uz povratak vrelina. U nedelju (28.07.) lokalno do 40°C.

Do kraja jula dominacija sunčanog vremena, pa ko je “ugrabio” nešto kiše juče, velika je mogućnost da je to i zadnja u ovom mjesecu.

Suša sve više uzima maha, a prognoze nisu optimistične. Osim rijeđih lokalnih pljuskova, značajnije kiše koja bi okončala sušu zasada nema na vidiku, predviđaju iz BHMeteo.ba.