Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijela kuća

Kamala Harris: Zaostavštini Joea Bidena protekle tri godine nema premca u modernoj istoriji

kamala harris
Foto: Screenshot/ YouTube

U obraćanju Kamala Harris nije direktno pominjala svoj status vodeće kandidatkinje za predsjedničku nominaciju demokrata

Potpredsjednica Sjedinjenih Država Kamala Harris u ponedjeljak je ubrzala napore da osigura predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, dan pošto se predsjednik Joe Biden povukao iz izborne trke zbog sve većeg pritiska u stranci.

Baiden je najavio da će ostati na položaju predsjednika do kraja mandata u januaru 2025. godine.

U prvom obraćanju javnosti od Bidenovog povlačenja, Harris je pozdravila rezultate koje je ostvario aktuelni predsjednik.

– Zaostavštini Joea Bidena protekle tri godine nema premca u modernoj istoriji. U jednom mandatu je već premašio legat većine predsjednika koji su služili dva mandata – rekla je Harris u ponedjeljak na skupu u Bijeloj kući, koji je održan u čast univerzitetskih sportista.

– Svakog dana, naš predsjednik, Joe Biden, bori se za američki narod i duboko smo mu zahvalni na službi našoj naciji – poručila je Harris.

U obraćanju međutim nije direktno pominjala svoj status vodeće kandidatkinje za predsjedničku nominaciju demokrata, prenosi Glas Amerike.