Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michigan

Trump održao prvi predizborni skup nakon pokušaja atentata

donald trump
FOTO: Screenshot
Donald Trump

Trump je 2016. godine tijesno osvojio državu za nešto više od 10.000 glasova, ali je demokrat Joe Biden preokrenuo 2020., pobijedivši s razlikom od 154.000 glasova na putu do predsjednika

Donald Trump održao je svoj prvi predizborni skup otkako je preživio pokušaj atentata, vraćajući se na poprište u ključnoj u državi Michigan zajedno sa svojim novoimenovanim potpredsjedničkim kandidatom.

– Bilo je to prije tačno sedmicu dana, tačno u sat, tačno u minutu – rekao je Trump okupljenima, osvrćući se na pucnjavu u Pennsylvaniji 13. jula u kojoj je zadobio krvavo uho, u kojoj je usmrćen jedan od njegovih pristaša te dvojica ozlijeđena.

– Stojim pred vama samo milošću svemogućeg Boga – rekao je, a bijelu gazu na uhu sada je zamijenio zavoj u boji kože.

– Ne bih trebao biti ovdje sada – nastavio je.

Trumpu se pridružio senator iz Ohaja JD Vance na prvom zajedničkom događaju ovog para otkako su postali kandidati na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milwaukeeju.

– Teško mi je povjerovati da je prije sedmicu dana ubica pokušao oduzeti život Donaldu Trumpu, a sada imamo paklenu gužvu u Michiganu da ga dočeka natrag u kampanji – rekao je Vance prije Trumpova dolaska.

Michigan je jedna od nekolicine ključnih država za koje se očekuje da će odrediti ishod predsjedničkih izbora u novembru. Trump je 2016. godine tijesno osvojio državu za nešto više od 10.000 glasova, ali je demokrat Joe Biden preokrenuo 2020., pobijedivši s razlikom od 154.000 glasova na putu do predsjednika.