Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za kl

Sarajevo i Velež večeras traže put do drugog pretkola

Foto: Screenshot

Sarajevo će, pak, večeras (21 sat) na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti Aktobe. Bordo tim je iz Kazahstana prošle sedmice donio prednost od jednog gola, kojeg je na sjajan način postigao Francis Kyeremeh

Revanš susrete prvog pretkola Konferencijske lige danas igraju ekipe Sarajeva i Veleža.

Sarajevo će braniti gostujuću pobjedu od 1:0 protiv kazahstanskog Aktobea. Pobjedu „bordo“ timu u tom meču u posljednjim minutama sutera donio je Kyeremeh pogotkom sa oko 20 metara.  

Ukoliko Sarajevo eliminiše kazahstanskog predstavnika, u drugom pretkolu Konferencijske lige će igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

“Na kvalitetnom smo nivou, ukazali smo igračima na probleme, ali i na dobre stvari iz prvog meča. Očekujem da budemo još pametniji i hrabriji, te kvalitetniji u dodavanjima. Ne smijemo podcijeniti Aktobe, to je već formirana ekipa. Naši navijači nas trebaju nositi, ali to moramo koristiti na pametan način. Očekujem težak meč”, poručio je uoči revanša trener Sarajeva Zoran Zekić

Susret Sarajevo – Aktobe igra se večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 21 sat.

U prvom meču prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige FK Velež je prošle sedmice na Grbavici odigrao neriješeno 1:1 protiv Inter Club d’Escaldesa sa Andore.

Velež, koji je u sezonu krenuo u dosta izmijenjenom sastavu i sa novim trenerom Damirom Čanadijem, u prvom susretu imao je dosta problema na terenu, što je gostujući tim znao iskoristit za povoljan rezultat pred revanš na domaćem terenu.

Andorci su u tom meču poveli u 34. minuti kada je Joanet Lopez Elo postigao pogodak, a Velež dolazi do poravnanja u 64. minuti pogotkom Brazilca Elzia Lohana.

U slučaju plasmana u narednu rundu takmičenja Velež bi igrao protiv grčkog AEK-a.

Susret Inter Club d’Escaldes – Velež će biti odigran u Andori s početkom u 18 sati. 

Fudbaleri Borca sinoć su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali ekipu Egnatije u albanskom gradu Elbasaniju, u revanš susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Borac će u drugom pretkolu igrati protiv grčkog PAOK-a.