Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za kl

Zbog utakmice na Koševu izmjena režima saobraćaja

Olimpijski stadion Asim Ferhatović
Hase FOTO: PIXSELL
Olimpijski stadion Asim Ferhatović

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju FK “Sarajevo” za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’ (od ulice Patriotske lige do ulice Betanija), radi provođenja mjera osiguranja održavanja fudbalske utakmice 18. jula u vremenu od 17 do 24 sata.

– Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’, od ulice Patriotske lige do ulice Betanija u navedenom vremenu. Osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana. Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave, jeste ulica Betanija i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige (krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina) – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.