Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Borac nakon penala prošao u drugo pretkolo Lige prvaka

egnatija borac
FOTO: FK Borac

grači Borca u 13. minuti napustili su teren u Albaniji prema naredbi stručnog štaba jer su navijači Egnatije skandirali “Ubij Srbina” i “UČK”

Prvak Bosne i Hercegovine prošao je prvu prepreku u Kvalifikacijama za Ligu prvaka. Banjalučki Borac je u revanš susretu protiv albanske Egnatije poražen u Tirani s 1:2, što je konačnici uz onih 1:0 iz Banje Luke u prvom susretu, utakmicu odvelo u produžetke.

Egnatija je povela u 17. minutu golom Ibrahimoglu, ali je Lukić već u 30. minutu poravnao i ponovo Borcu vratio prednost stečenu u prvom susretu. Činili se da će Borac u 90 minuta riješiti posao, ali je u 82. minutu pogodio Doukouo i tako svom tim osigurao produžetke.

U dva produžetka mreže su mirovale, pa se pristupilo izvođenju penala. Banjalučani su bili mnogo smireniji i precizniji u penal – lutriji i prošli su dalje. Borac je pogodio četiri puta s bijele tačke, dok su Albanci zabili jedan gol. Strijelci za Borac bili su Hererra, Pejović, Hasukić i Čavić, a jedini precizan u protivničkim redovima bio je Ibrahimoglu.

Banjalučani će u narednom kolu igrati protiv grčkog PAOK-a.

Prekid u 13. minutu

Igrači Borca u 13. minuti napustili su teren u Albaniji prema naredbi stručnog štaba jer su navijači Egnatije skandirali “Ubij Srbina” i “UČK” (Oslobodilačka vojska Kosova). 

Sudac utakmice Fabio Maresca obavio je razgovor s kapitenima ekipa, a igrači Egnatije zamolili su svoje navijače da prestanu s takvim skandiranjem. Utakmica je nakon toga nastavljena. UEFA je ranije ovaj susret proglasila utakmicom visokog rizika te stoga u obje utakmice nema gostujućih navijača.

Sličan incident dogodio se i u prvoj utakmici odigranoj u Banjoj Luci, kada su Albanci tražili prekid zbog skandiranja “Kosovo je Srbija”.