Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Policija u Sarajevu jučer napisala 454 kazne vozačima, više od 30 ih vozilo u pijanom stanju

policija ks mupks kamera
Foto MUPKS

Dana 13.07.2024. godine u 22,20 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice T.M. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika

Protekle subote sarajevska policija je imala pune ruke posla. U 16,30 sati policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lice H.A. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i
ugrožavaje sigurnosti, izvršeno prethodnog dana u 22,30 sati, na štetu Z.E.

Lišeni slobode je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istoga dana u 16,30 sati, policijski službenici PU Dobrinja lišili su slobode lice M.D. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lišeni slobode predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 13.07.2024. godine u 22,20 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice
T.M. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. Lice lišeno slobode predato je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

32 vozača pijana za volanom

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere
kontrole saobraćaja, uručili su 454 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 43 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 32 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, a 7
lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Jedan vozač zatečen je za volanom za vrijeme trajanja zaštine mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.