Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

copa america

Golman Kanade sakrio protivniku bocu tokom izvođenja penala

golman kanade Dayne St. Clair
FOTO: Screenshot
Dayne St. Clair zaradio je žuti karton zbog svog postupka

Ne samo da je dobio žuti karton zbog sakrivanja boce protivniku nego je Rochet zatim odbranio penal Ismaelu Koneu

Bizarni detalji i skandali obilježje su Copa Americe. Tako je bilo i u utakmici za treće mjesto. Nakon što je meč Kanade i Urugvaja u Charlotteu završio 2:2, pobjednika su odlučivali penali. U prvoj seriji raspucavanja pogodila su oba igrača i onda se penal spremao izvesti kanadski defanzivac Moise Bombito.

No u tom trenutku se venecuelanski sudac Alexis Herrera zaletio prema uglu kaznenog prostora, gdje je bio kanadski golman Dayne St. Clair. Sudac je dotrčao do njega, nešto mu energično rekao i pokazao mu žuti karton. Nikome osim njih nije bilo jasno zašto, ali onda se otkrilo zašto na usporenom snimkom.

Kanadski golman je naime to što je pažnja usmjerena na njegovog suigrača koji izvodi penal te njegovog suparnika koji mu ga pokušava obraniti, pokušao iskoristiti tako da sakrije bocu vode urugvajskog golmana Sergija Rocheta.

Naime, na bocama vode golmani imaju napisano kako i gdje suparnički izvođači penala najčešće pucaju. Ali, kanadskom golmanu ovo nije pomoglo. Ne samo da je dobio žuti karton zbog sakrivanja boce protivniku nego je Rochet zatim odbranio penal Ismaelu Koneu. U zadnjoj seriji je onda Alphonso Davies pogodio prečku, pa je Urugvaj osvojio treće mjesto na Copi.