Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eintracht izborio kvalifikacije, Šunjić i Stuttgart sele u “cvajtu”

stuttgart

Niko Kovač i njegov Eintracht u dodatnim kvalifikacijama protiv Nürnberga tražit će ostanak u prvoj ligi. Danas su u utakmici protiv izravnog konkurenta Werdera izgubili u Bremenu 1:0 i tako pali na 16. mjesto.

Eintracht je zaprijetio prvi u 3. minuti kada je Djakpa nadskočio odbranu domaćina nakon kornera, ali je Wiedwald to obranio. Novu veliku priliku gosti su imali u 20. minuti kad je golman zelenih sjajnom reakcijom zaustavio udarac Ben Hatire.

Do kraja prvog poluvremena imali su domaćini nekoliko poluprilika, ali rezultat se nije mijenjao. U nastavak su zeleni ušli znatno ofenzvinije, a prvu pravu priliku dočekali su u 62. minuti kada je Junuzović ostao sam na nekih sedam, osam metara, ali udarac je otišao pokraj gola. U 81. minuti Yildrim je imao novu sjajnu priliku za Werder, no obranio mu je Hradecky. Ipak, u 88. minuti za opće oduševljenje domaćih navijača pobrinuo se Djilobodji koji je zabio gol vrijedan tri boda i izbjegavanja dodatnih kvalifikacija.

Stuttgart je porazom od Wolfsburga 3:1 preselio u drugu ligu. Vukovi su nakon 11. minuti poveli golom Arnolda na asistenciju Schafera. U 29. minuti već je bilo 2:0, a strijelac je bio Schürrle. Švabe su uspjele smanjiti preko Didavija u 78. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Schürrle u 92. minuti.

Nije Pep dobio nikakav poseban aplauz uoči posljednje utakmice na Allianz Areni u kojoj je Bayern ugostio Hannover (3:0), bolje od njega dočekane su danas neke legende kluba kao što su Breitner, Beckenbauer, Ballack, Kahn…

A na terenu Lewandowski je već u 13. minuti zabio za vodstvo protiv Hannovera i tako stigao do 30. gola u sezoni, te postao prvi stranac koji je došao do te brojke u Bundesligi. A i prvi je nakon 1977. i Dietera Müllera koji je zabio 30 u jednoj sezoni Bundeslige. U 28. minuti vodstvo Bavaraca je udvostručio Götze, a isti je igrač bio strijelac za 3:0 u 54. minuti. U 66. Hannover je uspio smanjiti preko Sobiecha.

Schalke (Kolašinac 90 minuta) je kao gost slavio kod Hoffenheima (Bičakčić 90 minuta) 4:1 golovima Huntelaara, Choupo-Motinga i Sanea te autogolom Schara. Za domaćine je zabio Uth.