Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Načelnik Maglaja pisao Novaliću: Šaljete lošu sliku o nemoći Vlade FBiH u svijet

poplave BiH

Načelnik Maglaja Mehmed Mustabašić uputio je danas pismo premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću i njegovom šefu kabineta Samiru Iskriću u kojem se navodi da Vlada FBiH šalje lošu sliku u svijet jer ne rješava problem 31 porodice koje su nakon poplava u maju 2014. godine ostale bez krova nad glavom, piše bh. novinska agencija Patria.

Mustabašić navodi da je procijenjena šteta bila 166 miliona KM, te je većina problema riješena ali ne i agonija ovih porodica koje su smještene u podstanarima. Radi se o mještanima Alića, Kosove, Bradića.

Mustabašić poziva premijera Novalića da se krene sa sukcesivnom isplatom i da se Novalić ili njegov blizak saradnik pojave u Maglaju i obrate okupljenima ispred zgrade Općine koji su tu sa malom djecom danonoćno na kiši i hladnoći.

Načelnik je kazao i da se šalje loša poruka donatorima UN-u, USAID-u, CRS-u.

Za agenciju Patria je naveo da je bio u Sarajevu na sastanku sa direktorom Fonda za pomoć poplavljenim područjima, ali ne i sa premijerom Novalićem.

– Treba se definitivno utvrditi koliko je novca potrebno i početi sa isplatom. Ljudi više nemaju strpljenja i imaju moju podršku, ovi se problemi moraju riješiti – kazao je Mustabašić.