Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savićević kandidat za predsjednika UEFA-e

sp-savicevic-i-platini

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je mogući nasljednik Michela Platinija na mjestu predsjednika UEFA, prenosi “Daily Mail”.

[yuzo_related]

Međunarodni sud za sportsku arbitražu odbio je žalbu Michela Platinija na zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu, pa će nekadašnji francuski fudbaler uskoro i zvanično napustiti funciju prvog čovjeka evropske kuće fudbala.

Tako je završena afera u kojoj je Platini optužen da je prekršio etičke norme zbog primanja dva miliona švajcarskih franaka 2011. od tadašnjeg predsjednika FIFA Seppa Blattera za konsultantske usluge koje je izvršio između 1999. i 2002.

Poslije odluke CAS da mu smanji suspenziju, UEFA je saopštila da će 18. maja, na sastanku Izvršnog komiteta u Bazelu, raspisati izborni Kongres za novog predsjednika, a “Daily Mail” je kao jednog od kandidata naveo i prvog čovjeka crnogorskog fudbala, Dejana Savićevića.

Kao glavni kandidati navode se predsjednik Fudbalskog saveza Španije Angel Maria Villar, predssednik Fudbalskog saveza Holandije i potpredssednik UEFA Mihael Van Prag i vršilac dužnosti generalnog sekretara Grk Teodor Teodoridis.