Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kulaglić: Huseinović nema podršku DF-a za načelnika Srebrenice

BiH

PREDSTAVNICI 18 BH OPĆINA POSJETILI GALERIJU 11/07/95 POVODOM 20. GODIŠNJICE GENOCIDA U SREBRENICI (Foto)

Nakon pisanja pojedinih portala da će Demokratska Fronta kanidovati Huseina Huseinovića za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima, Amir Kulaglić, potpredsjednik DF-a BiH, demantovao je te navode, kategorički negirajući da Huseinović ima podršku DF-a za najavljenu kandidaturu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ono što mogu odgovorno reći da je Husein Huseinović najavio svoju kandidaturu kao nezavisni kandidat i on nije kandidat DF-a. DF je već prije dva mjeseca, kao odgovoran politički subjekt, iskazao spremnost i dao podršku gospodinu Ćamilu Durakoviću, kao zajedničkom kandidatu svih probosanskih stranaka. Husein Husinović nema podršku niti može biti kandidat Demokratske Fronte, kako na lokalnom, tako ni na državnom nivou”, izjavio je Kulaglić.

Kulaglić smatra da će Husein Huseinović, ipak, odustati od svoje kandidature, nakon što razmotri sve njene implikacije.

“Husein je jedan vrlo ozbiljan, iskusan čovjek koji je, u suštini, veliki patriota. Smatram da će Husein, zbog budućnosti Srebrenice i njenog razvoja, još jednom razmotriti svoju odluku i da će, nadam se, povući svoju kandidaturu i time smiriti sve ove napetosti i nervozu koja je izazvana najavom njegove kandidature”, rekao je Kulaglić za AA.

Kulaglić naglašava da u aktuelnom načelniku opštine Srebrenica, Ćamilu Durakoviću, vidi čovjeka koji je sposoban predvoditi sve građane Srebrenice u bolju budućnost i da u DF-u nikad nisu ni razmatrali da podršku daju nekom drugom.

“Smatram da gospodin Duraković, sa dosadašnjim iskustvom, sa svojom elokvencijom, sa svojom opredijelješću da bude načelnik opštine Srebrenica i svih građana, zaslužuje podršku ne samo probosanskih stranaka, već svih čestitih, poštenih građana opštine Srebrenica koji misle da od vlastitog rada danas, sutra i ubuduće žive u Srebrenici, zajedno sa svojim komšijama”, izjavio je Kulaglić.