Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poljska teniserka

Swiatek četvrti put u karijeri osvojila Roland Garros

iga swiatek roland garros
Foto: Screenshot/ YouTube

Prva teniserka svijeta je današnje finale dobila poslije samo sat i osam minuta igre

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Swiatek odbranila je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je u finalu pobijedila Italijanku Jasmine Paolini sa 6:2, 6:1.

Swiatek je četvrti put osvojila Roland Garros i tako stigla do petog grand slam trofeja u karijeri. Ova 23-godišnja Poljakinja je, takođe, svoj pobjednički niz na Roland Garrosu produžila na 21. meč.

Na drugoj strani, 28-godišnja Paolini je igrala svoje prvo grand slam finale, ali će u Parizu imati još jednu priliku da osvoji trofej pošto će sutra sa sunarodnicom Sarom Erani igrati finale ženskog dubla.

Prva teniserka svijeta je današnje finale dobila poslije samo sat i osam minuta igre.

Nakon što je Swiatek u drugom gemu prvog seta propustila prvu brejk priliku, Paolini je u trećem oduzela servis Poljakinji i povela sa 2:1.

Ipak, Swiatek je već u narednom gemu odgovorila brejkom sa nulom i izjednačila na 2:2. Swiatek je potom potpuno preuzela kontrolu, osvojila je četiri gema i dobila prvi set sa 6:2 poslije 34 minuta igre.

Poljakinja je seriju od pet vezanih gemova iz prvog seta nastavila i u drugom u kojem je povela sa velikih 5:0, prije nego što je u sedmom gemu iskoristila prvu meč loptu.