Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjendik saveza

Vico Zeljković se oglasio nakon debija Barbareza i poraza “novih Zmajeva”

Foto: Screenshot

Nakon poraza, ali i borbene igre “novih Zmajeva” oglasio se predsjednik NSBiH Vico Zeljković

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Newcastleu u prijateljskoj utakmici poražena od selekcije Engleske sa 3:0.

Podmlađena reprezentacija BiH, predvođena novim selektorom Sergejom Barbarezom te u potpuno izmijenjenom sastavu bez većine igrača koji su bili nosioci igre u dosadašnjem periodu, nije uspjela izboriti pozitivan rezultat u prvom meču protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija koja se nalazi u završnoj fazi priprema za Evropsko prvenstvo.

Nogometaši BiH držali su se dobro prvo poluvrijeme koje je završeno bez golova uz nekoliko prilika Engleza te dvije polušanse za bh. tim. Ipak, Englezi koji su također igrali u izmijenjenom sastavu, u nastavku su krunisali bolju igru sa tri gola u mreži Nikole Vasilja.

Nakon poraza, ali i borbene igre “novih Zmajeva” oglasio se predsjednik NSBiH Vico Zeljković.

“Novi početak sa novim selektorom. Pružili smo dobar otpor jednoj od najboljih evropskih selekcija. Pohvalio bih sve igrače koji su večeras (op.a. sinoć) nastupili i stručni štab na čelu sa selektorom Sergejom Barbarezom. Nažalost, Englezi su znali da kazne svaki naš najmanji pad koncentracije. Mislim da je konačan rezultat previsok u odnosu na ono što smo pokazali, te da smo imali dosta dobrih stvari u našoj igri. Prije utakmice sastao sam se sa Markom Balingemom, izvršnim direktorom engleskog Saveza”, istakao je.