Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raptorsi u produžetku stigli do izjednačenja serije

miami

Košarkaši Toronto Raptorsa izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji na 1-1, pošto su u drugom meču savladali Miami sa 96:92 nakon produžetka.

Toronto je nakon pretprljenog brejka uz dosta muke uspio da dobije drugu utakmicu i tako zadrži kakve-takve šanse pred nastavak serije na Floridi.

Raptorsi su tokom prvog poluvremena imali i dvocifrenu prednost, ali je u drugom uslijedio veliki pad, Heat je uzvratio i bio bliži pobjedi.

Igrači Ericka Spoelstre vodili su 77:70 sredinom posljednjeg perioda, kada je Jonas Valančiunas poentirao u dva uzastopna napada, nadovezao se Ross koji je doneo neizvjesnu završnicu. Litvanac je nakon ofanzivnog skoka pogodio za 82:80, Kyle Lowry je povećao na +4, prije nego što su Dwayne Wade i plejmejker Toronta razmijenili poene za 86:83.

Goran Dragić je 10 sekundi prije kraja pogodio još jednu trojku za izjednačenje, a Lowry, čija je trojka sa pola terena donijela produžetak u prvom susretu, ovoga puta nije bio precizan.

Međutim, DeMar DeRozan, Valančiunas i Carroll jedini su bili strijelci u prvoj polovini produžetka što je omogućilo domaćinu da sačuva prednost do kraja.

https://youtu.be/saaaccgsJ8o

Litvanski centar bio je najbolji pojedinac meča sa 15 poena i 12 skokova, Carroll je bio najefikasniji sa 21 poenom, jednim više od DeRozana koji je uhvatio 8 lopti.

S druge strane, Dragić je ubacio 20 poena, Johnson i Wade (6 skokova) postigli su po 17, dok je Hassan Whiteside imao po 13 poena i skokova.