Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki preokret u seriji

Nikola Jokić je košarkaško čudo: Denver protiv Minnesote od 0:2 do 3:2

Nikola Jokić
Foto: Pixsell

Nikola Jokić briljirao je za pobjedu Denvera nad Minnesotom 112:97 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktuelni prvaci NBA lige tako su nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, poslije dvije pobjede u gostima te prve domaće, izveli veliki preokret na 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Nakon što su Wolvesi pobijedili u obje prve utakmice kod Nuggetsa, a serija se preselila u Minneapolis, činilo se da je senzacija na pomolu.

Ali, Jokić i društvo su se odlaskom u Minneapolis vratili u mode prvaka. Aktualni MVP šampionskog finala, koji je nedavno vratio i naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, briljirao je za veliki povratak Nuggetsa tamo, ali i povratkom serije u Denver.

Denver je Wolvesima tako za break uzvratio dvostrukim breakom i sad ima dvije meč lopte. Naime, za prolazak u finale Zapada treba mu još samo jedna pobjeda.

Jokić je prije utakmice primio trofej za MVP-a najjače lige, a onda od početka pokazao da će odigrati meč dostojan najprestižnije individualne nagrade u ovom sportu. Završio ga je 40 poena (šut iz igre 15/22), 13 asistencija i 7 skokova. Dodao je dvije ukradene lopte i 1 blokadu. Mora se istaknuti i da nije imao nijednu izgubljenu loptu. Sve ovo ostvario je protiv Rudyja Goberta, koji je nedavno po treći put proglašen najboljim defenzivcem NBA lige.

Sjajni Francuz (18 poena, 11 skokova, 2 blokade) bio je potpuno nemoćan protiv dominantnog Jokića. Pomagali su mu Naz Reid i Karl-Anthony Towns (23 poena), ali ni oni nisu mogli ništa.

Očajni Edwards

Mora se naglasiti da su Vukovi igrali bez prvog playa, ozlijeđenog Mikea Conleyja. Osim toga, veliki im je hendikep bio očajna partija Anthonyja Edwardsa, najgora u seriji. Učinak od 18 poena i 9 asistencija to ne otkriva dovoljno, ali to radi podatak da je do zadnje četvrtine većinu poena pogodio iz slobodnih bacanja. Iz igre je imao tek 5/15.

Jokić je pak imao više raspoloženih suigrača. Aaron Gordon postigao je 18 poena uz 10 skokova. Kentavious Caldwell-Pope i Jamal Murray ubacili su po 16, a Christian Braun je s klupe dodao 10.