Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinari izabrali Vardyja za igrača godine

Jamie Vardy against Man Utd

Leicester je potpuno ‘uneredio’ Premiership!

Kao prvo, napada naslov prvaka, kao drugo Riyad Mahrez postao je prvim Afrikancem najboljim igračem lige po izboru nogometnog sindikata, a u ponedjeljak je obznanjeno da Jamie Vardy nakon pet godina ‘trofej’ vratio u englesko vlasništvo.

Dok su Mahreza, naime, izabrali igrači, Jamie Vardy jučer je primio nagradu od strane novinara. Istih onih koji su zadnjih pet godina, dakle od 2011., za najboljeg igrača Premiershipa uvijek birali strane nogometaše.

Vardy je ujedno postao prvi igrač Leicestera s nagradom koja se dodjeljuje od 1948., ali i prvi Englez nakon Scotta Parkera, koji je nagrađen 2011. godine.

Napadač Lisica nagradu je dobio s osvojenih 36% glasova ispred suigrača Riyada Mahreza i N'Gola Kantea.

“Nadam se da ću dobru formu prenijeti i na Euro ovog ljeta. Velika je čast dobiti ovako prestižnu nagradu i da se moje ime nađe pored nekih nevjerovatnih igrača. Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala i mojim saigračima, koji su razlog što sam ovo postigao. Ovo je nevjerovatna sezona za sve nas u Leicesteru, bazirali smo se na timski radi, a ne na pojedince. Hvala i menadžeru i stručnom štabu, kao i navijačima na podršci. Potpuno smo fokusirani da što bolje završimo sezonu koju nikada nećemo zaboraviti””, kazao je laureat.