Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Garzina Minnesota povela u doigravanju protiv Nurkićevog Phoenixa

luka garza
Foto: Screenshot/X

Kevin Durant je ubacio 31 poen za Phoenix, a pratio ga je Devin Booker sa 18, dok je Bradley Beal ubacio 15 poena

Košarkaši Phoenix Sunsa su ove sezone sva tri puta pobjedili Minnesotu, no na startu četvrtfinalne play-off serije u Zapadnoj konferenciji Timberwolvesi su pobjedom od 120:95 stekli prednost od 1:0. 

Prva četvrtina je protekla u egalu, ali su u drugoj Timberwolvesi preko Townsa stekli dvocifrenu prednost koja je bila ključna za trijumf. Devin Booker nije bio raspoložen za igru i tu leži ključ slabijeg izdanja Phoenixa koje je predvodio Kevin Durant.

Primakao se Phoenix na minus četiri pred kraj, ali Gobert i raspucani Edwards raznijeli su rivala i na ulasku u posljednju četvrtinu imali plus 20 (92:72).

Tu je meč bio rješen jer domaćini nisu spuštali nivo odbrane i nastavili su da dominiraju do konačnog trijumfa. Na kraju je Anthony Edwards bio najefikasniji kod domaćina sa 33 poena, Karl-Anthony Towns je dodao 19, Nickeil Alexander-Walker jedan manje, a Gobert je uz 14 poena imao i 16 skokova.

Kevin Durant je ubacio 31 poen za Phoenix, a pratio ga je Devin Booker sa 18, dok je Bradley Beal ubacio 15 poena. 

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić za nešto više od 26 minuta provedenih na parketu imao je učinak od devet poena, četiri skoka i jedne asistencije, dok je Luka Garza za nešto manje od četiri minute  provedene na parketu ubacio pet poena u pobjedi Minnesote.

Pobjede Knicksa i Nuggetsa

Košarkaši New York Knicksa svladali su u Madison Square Gardenu Philadelphia 76erse sa 111:104 u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja za prvaka NBA lige.

Po 22 koša za Knickse su ubacili Jalen Brunson i Josh Hart, koji je tome dodao i 13 skokova, a 21 poen je ubacio Miles McBride.

Strijelce Philadelphije predvodio je Tyrese Maxey s 33 koša, a Joel Embiid je ubacio 29 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu (1.30 sati), a New York je ponovno domaćin.

Denver je sa 114:103 bio bolji od Lakersa. Dominirao je Nikola Jokić s 32 koša uz 12 skokova i sedam asistencija. Jamal Murray dodao je 22 koša uz 10 asistencija.

Los Angeles Lakersima nisu pomogle sjajne predstave Anthonyja Davisa, koji je postigao 32 koša uz 14 skokova i pet asistencija te Lebrona Jamesa s 27 koševa uz osam asistencija i šest skokova.