Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpske stranake u Srebrenici dogovorile zajedničkog kandidata

mladen grujicic

U Srebrenici prije nekoliko minuta završen sastanak srpskih političkih stranaka u vezi dogovora oko zajedničkog kandidata za načelnika općine Srebrenica.

Predstavnici ovih stranaka usaglasili da zajednički kandidat bude Mladen Grujčić.

“Vodiću politiku pomirenja, boljeg života Srebreničana, bez obzira na nacionalnost, pripadnost, na vjeru. Dugi niz godina živim u Srebrenici, namjeravam da tu i ostanem i jednostavno zaista više ne mogu da gledam šta se sve dešava i na koji način se upravlja ovim gradom, da svi u okolini bolje žive nego sami Srebreničani”, jasan je Grujičić, nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenice.

Grujičić je predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice. Grujičić je iz Srebrenice, te živi i radi u ovom gradu.

Koalicija srpskih stranaka se nada će doći do promjena u samoj strukturi vlasti u ovoj opštini, te da će, ukoliko na izborima pobijedi srpski predstavnik, u Srebrenici biti vidljiv napredak.

“Smanjiće se divlji rad na području opštine Srebrenica, nedomaćinsko poslovanje i neke odluke. Ići ćemo u pravcu ekonomskog oporavka i da sve ono što dolazi u Srebrenicu bude svrsishodno i namjenski urađeno. Neće biti nikakvih atraktivnih projekata koji ne koriste građanima ovog područja”, izjavio je Momčilo Cvjetinović, predsjednik SDS-a na području opštine Srebrenica.

Kako sada stvari stoje, u Srebrenici će na predstojećim izborima biti samo dva kandidata za načelnika.

Osim kandidata srpskih stranaka Grujičića, probosanske stranke ranije su dogovorile da Ćamil Duraković, aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, bude ponovo kandidat za ovu poziciju.