Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši šef krim policije osumnjičen da je ukrao zlato i 280.000 eura?

dolacki34

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz spektakularnu pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila porodičnu kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije. Podsjetimo, 4. aprila je upravo iz njegovog ureda u zgradi MUP-a ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura. Tog jutra je pronađen prevrnut provaljeni sef, a počinitelj ili više njih ušli su na drugi sprat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica. Danas ujutro policajci su upali u njegovu kuću u mjestu Vukovina, u blizini Velike Gorice.

Kako javlja reporter Jutarnjeg s lica mjesta, pretrazi njegove kuće prisustvovao je i sam Dolački, a njegova odvjetnica nije željela reći hoće li njezin klijent kasnije biti i službeno priveden u policijske prostorije. Jutarnji neslužbeno saznaje da policija sumnjiči Dolačkog da je sam ukrao zlato iz svog ureda u Heinzelovoj.

Iz policije i DORH-a vrlo brzo su nakon pljačke u Heinzelovoj zaključili kako to nije mogao izvesti niko bez insajderskih informacija, jer je provaljeno u tačno određenu prostoriju, određeni sef.