Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Levy novi selektor reprezentacije Izraela

ElishaLevy

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za evropsko nogometno prvenstvo 2016. godine, Nogometni savez Izraela imenovao je Elishu Levyja selektorom nacionalnog tima.

Levy je na toj poziciji zamijenio Elija Guttmana, koji je smijenjen u oktobru prošle godine, a njegov prvi cilj je da sastavi ekipu koja će kroz kvalifikacije pokušati izboriti nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

– Elisha Levy je veoma iskusan trener s jakim karekterom i mirnoćom kakva je potrebna našoj seleckiji. Njegovi ligaški uspjesi omogućili su nam da ga izaberemo jednoglasno – rekao je vodeći čovjek IFA Ofer Eini.

Levy je vodio nekoliko izraelskih klubova i osvajao titule s Maccabijem iz Haife, klubom kojeg je uspio dovesti i do grupne faze Lige prvaka.

Izrael će u kvalifikacijama za SP u Rusiji igrati u grupi G zajedno sa selekcijama Španije, Italije, Makedonije, Albanije i Lihtenštajna. Prvu utakmicu će igrati kod kuće protiv Italije 5. septembra. Jedini nastup na velikim prvenstvima Izrael je zabilježio 1970. godine na SP-u u Meksiku.