Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krajišnik otkrio šta mu je Praljak rekao kada je srušio Stari Most

momcilo-krajisnik
Momcilo Kraisnik

Između ostalog, Krajišnik je ispričao i kako nje imao mnogo prilike biti sa muslimanima, već više sa Hrvatima

“Ja sam mnogo stvari saznao u Hagu, da nije bilo Haga o nekim bi ljudima razmišljao drugačije”, počinje svoju pirču presuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik u intervjuu za emisiju Ćirilica srbijanske televizije Happy koju je vodio Milomir Marić.

Između ostalog, ispričao je i kako nje imao mnogo prilike biti sa muslimanima, već više sa Hrvatima.

Otkrio je i šta je na njegovoj slavi i slavi Republike Srpske u pritvoru poručio general HVO, također ratni zločinac, Slobodan Praljak .

“Praljak nam je rekao: Znaš šta, vas je Srba malo ovdje! Ja kažem, kako malo, vidi sve Srbi. A Praljak odgovara: Da smo mi dobili Herceg-Bosnu svi bi potpisali 20 godina zatvora”, ispričao je Krajišnik.

Na pitanje da li je historijska činjenica da je Praljak, odnosno njegova vojska srušila Stari most u Mostaru, Krajišnik odgovara: ” Ja znam da je on napravio studiju kad se branio u Hagu da nije. A kada je s nama razgovarao rekao je – Kako sam ga pogodio, to je bilo za historiju. Dakle, nama je priznao da ga je pogodio.”

Govorio je i o srbijanskom putu u Evropu i kako se snaći na tom putu, budući da smatra da je to “toliko daleko od ovdašnje kulture”.