Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ordagić: Ne smijemo upropastiti do sada postignuto!

ordagić

Nogometaš Amer Ordagić očekuje prolaz Slobode u finale Kupa BiH, ali za večerašnju uzvratnu utakmicu polufinala protiv Željezničara kaže da će biti izuzetno teška.

Sloboda je u prvom susretu na Grbavici pobijedila 2:1 i to je nesumnjiva prednost.

– Svakome je jasno da je ta prednost dostižna. Opekao nas je poraz protiv Širokog Brijega, ali tu utakmicu trebamo što prije zaboraviti, a koncentrisati se na duel sa Željom. Nismo sve riješili na Grbavici i u ovom dvomeču moramo dati sve od sebe kako bismo sačuvali prednost i izborili finale Kupa BiH – kaže Ordagić.

Od njegove i igre Zajka Zebe umnogome ovisi kako će Sloboda okončati dvoboj sa protivnikom koji je nedavno u prvenstvu s Tušnja odnio tri boda i Tuzlacima pomrsio računice u borbi za naslov prvaka.

– Do kraja sezone imamo još pet utakmica u Premijer ligi, a vjerovatno tri u Kupu BiH. Svi se nadamo da ćemo večeras odigrati dobru utakmicu. U dosadašnjem toku sezone napravili smo dosta i nikako ne bismo smjeli upropastiti priliku da osvojimo bar jedan trofej i zaigramo u Evropi – zaključio je Amer Ordagić, nogometaš tuzlanske Slobode.