Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu konferencija o pripremama za evropski put BiH

Fondacija Konrad Adenauer 1

Institut regija Evrope i Fondacija Konrad Adenauer, zajedno s nekoliko međunarodnih partnera, danas u Sarajevu organiziraju konferenciju o temi “Pripreme za evropski put Bosne i Hercegovine“ sa stručnjacima iz osam evropskih zemalja te stručnjacima iz oblasti ekonomije i politike.

Cilj konferencije jeste da se podigne svijest o temama kao što su prava, mogućnosti i pogodnosti za građane i njihove regije od (budućeg) članstva u EU, kao i utjecaj članstva u EU na lokalne i regionalne vlasti.

Predavači koji će dati svoj doprinos i značaj konferenciji su predsjednik Instituta regija Europe prof. dr. Franz Schausberger, šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pammer, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i mnogi drugi, najavljeno je iz Fondacije Konrad Adenauer.

Fondacija Konrad Adenauer

Bit će održan i “Café d´Europe Régional“ u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, gdje će studenti i mladi imati mogućnost razgovarati sa stručnjacima iz politike, diplomatije i ekonomije o evropskim temama, kao što su proces integracije i učešće civilnog društva u donošenju odluka.