Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldova glad za golovima ne jenjava

“FBL-EUR-C1-REALMADRID-WOLFSBURG”

Portugalac Cristiano Ronaldo s tri je pogotka protiv Wolfsburga postao jedini igrač u istoriji Lige prvaka koji je u dvije različite sezone zabio više od 15 golova.

Podsjećamo, u sezoni 2013/14 Ronaldo je 17 puta pogađao protivničke mreže, a tih je 17 golova je i rekord u jednoj sezoni kada je Liga prvaka u pitanju.

Ronaldo je ove sezone zabio ukupno 16 golova u Ligi prvaka i nedostaju mu još dva do kraja sezone da obori vlastiti rekord.

U posljednje vrijeme Portugalac je bio meta kritika, posebice zbog igara Reala u Primeri, no njegov učinak je nevjerovatan. U Primeri je već stigao do brojke od 30 golova. Ronaldo je prošlog vikenda postao prvi igrač u istoriji španske Primere koji je šest sezona zaredom zabio 30 i više golova po sezoni. Het – trik protiv Wolfsburga bio je 41. u karijeri (pet u Ligi prvaka)…

U svim evropskim takmičenjima, Porugalac je zabio najviše golove.

1.Ronaldo: 96
2.Messi: 86
3.Raul: 76
4.Inzaghi: 70
5.Muller: 69

U večerašnjem duelu protiv Wolfsburga Ronaldo je pokaza koliko mu je bitan svaki pogodak. Čovjek s ovakvim izrazom lica definitivno se nije zasitio davanja golova. Pogledajte fotogaleriju i uvjerite se sami…