Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas sunčano, temperature do 27 stepeni

BiH

vrijeme

U Hercegovini se danas očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U Bosni prije podne malo do umjereno oblačno. U drugoj polovini dana postupno naoblačenje sa juga.  Krajem dana i tokom večeri, u jugozapadnim djelovima i u Krajini, porastom oblačnosti, mjestimično sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, a moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 24 stepeni.

Saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara, saopštio je BIHAMK.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoceste A1 Vlakovo-Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

U toku su i radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu na dionici Visoko-Podlugovi, zbog čega se saobraćaj odvija odvija usporeno, jednom trakom, u oba smjera.

Zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, na magistralnoj cesti M-4 Simin Han-Donje Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici magistralne ceste M-17 Topčić Polje-Žepče, saobraćaj je iz smijera Žepča prema Topčić Polju preusmjeren na privremenu obilaznicu.
Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

BIHAMK izdvaja putne pravce Čapljina-Doljani, Potoci-Mostar, Jajce-Crna Rijeka i Tuzla-Šićki Brod.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozači se napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.