Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Dijelove BiH će pogoditi veliko nevrijeme, nakon toga temperature skaču preko 22 stepena

oblaci
Foto: Pixsell/Arhiv

U noći na ponedjeljak i tokom ponedjeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu

Za vikend nas očekuje južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena, javlja BHmeteo.

Sutra u Hercegovini lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom. U nedjelju jačanje južnog i jugozapadnog vjetra, u brdsko-planinskim krajevima uz olujne udare.

Subota – Sa zapada novo naoblačenje. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne česta pojava kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Najviše se to odnosi na krajnji jug Hercegovine. Pojas od Neuma do Trebinja gdje postoji određena mogućnost za lokalno nevrijeme (slika ispod).

Za vikend nas očekuje južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena. Sutra u Hercegovini lokalno jači…

Posted by BHMETEO.ba on Friday, March 8, 2024

U ostatku zemlje duži suhi intervali uz lokalnu pojavu kiše u manjim količinama. Klasika pri južini.

U jutarnjim satima prohladno, lokalno uz slab mraz, ponajviše u istočnim krajevima zemlje gdje će naoblaka sa zapada stići nešto kasnije. Tokom dana porast temperatura uz postepeno jačanje južnog vjetra.

Nedjelja – Osjetno zatopljenje u čitavoj zemlji uz umjeren do lokalno pojačan jugo. U planinskim krajevima uz olujne udare. Vrijeme promjenjivo oblačno, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uz duže sunčane intervale. Za razliku od subote nedjelja će biti stabilnija uz tek rjeđu pojavu padavina u dijelovima Hercegovine.

Jutarnje temperature u porastu, bez mraza a preko dana proljetni ugođaj. Najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do oko 22°C.

U noći na ponedjeljak i tokom ponedjeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu. Na višim planinama snijeg. Dolaskom fronte, vjetar u postepenom slabljenju.