Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u Tirani

Krišto sa Plenkovićem: BiH treba podršku evropskih prijatelja

kristo plenkovic
Foto: VMBiH

Predsjedavajuća Krišto informirala je premijera Plenkovića o poduzetim reformskim koracima, u susret ključnom trenutku za BiH u martu

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je o evropskim integracijama sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, na marginama Samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Tirani.

Predsjedavajuća Krišto informirala je premijera Plenkovića o poduzetim reformskim koracima, u susret ključnom trenutku za BiH u martu.

Kazala je da svi u Bosni i Hercegovini očekuju otvaranje pregovora, što bi predstavljalo snažnu motivaciju svim političkim akterima za ubrzanje reformskih i integracijskih procesa. Naglasila je da se BiH nalazi u ključnoj fazi evropskog puta i da danas, više nego ikad, treba potporu svojih evropskih prijatelja.

-Na kraju susreta predsjedavajuća Krišto je iskazala zahvalnost, Vladi Republike Hrvatske i premijeru Plenkoviću lično, za kontinuiranu potporu Bosni i Hercegovini u Bruxellesu – saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.