Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčanska malta

Policajac ubio ženu u tržnom centru u Tuzli

amra kahrimanovic tuzla
FOTO: Tuzlanski.ba / Facebook
Amra Kahrimanović: Njena ubica je policajac Elvis Ćustedil

Ubijena Amra Kahrimanović bila vlasnica kafića “Sydney” gdje je sinoć i ubijena. Ćustendil je u nju ispalio više hitaca

U Tržnom centru Brčanska Malta, u jednom ugostiteljskom objektu večeras oko 21 sat došlo je do pucnjave. Iz vatrenog oružja je ubijena ženska osoba. U tržnom centru u Tuzli ubijena je Amra Kahrimanović.

Na lice mjesta brzo su stigli pripadnici PU Tuzla.

Iz MUP-a TK je potvrđeno da je došlo do ubistva.

– Večeras oko 21 sat PS Centar je zaprimila pijavu da je u TC Sjenjak u Tuzli došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je jedna ženska osoba zadobila povrede usljed kojih je podlegla. Osumnjičeni muškarac se udaljio sa lica mjesta, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika pronađen i istom je oduzeta sloboda – rečeno je iz MUP-a TK.

Ubrzo nakon pucnjave uhapšen je Elvis Ćustendil, policajac iz Tuzle.  Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK su ga pronašli ispred zgrade u kojoj je živio.

Iz policije je potvrđeno da je počinilac ubistva policijski inspektor MUP-a TK Elvis Ćustendil koji je lišen slobode.

Inspektor s višegodišnjim iskustvom

Ubijena Amra Kahrimanović bila vlasnica kafića “Sydney” gdje je sinoć i ubijena. Ćustendil je u nju ispalio više hitaca. Po svemu sudeći pucao je iz službenog pištolja ali zvanične potvrde za to nema, niti će biti dok ne bude okončana istraga.

amra kahrimanovic vlasnica kafica
Foto: Društvene mreže
Ubijena Amra Kahrimanović

Elvis Ćustendil je inspektor sa višegodišnjim policijskim iskustvom i do penzije mu je ostalo par godina. Jedno vrijeme je obnašao i dužnost komandira za kriminalitet policijske stanice Istok.

Ćustendil je lišen slobode na Sjenjaku, kod zgrade u kojoj je živio. Inače, mjesto gdje je uhapšen nije mnogo udaljeno od tržnog centra gdje je počinjen zločin.

Nezvanično Ćustendilu je pištolj oduziman u nekoliko navrata, a više puta je odvođen na triježnjenje. Poznavao je ubijenu Amru Kahrimanović. Objavljen je snimak hapšenja Ćustedila.

Elvis Ćustendil, policajac, hapšenje.