Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Tito i Dino"

Službenik Federalne uprave policije prebačen u prostorije MUP-a KS

tito i dino privođenje
FOTO Screenshot/Dnevni avaz

Prilikom realizacije navedene akcije, policija je izvršila i pretres imovine koju koriste Kadrić i Hodović. Tom prilikom je oduzeta velika količina novca, oružja te dva automobila

Osumnjičeni za organizovani kriminal i pranje novca Dženis Kadrić odveden je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS gdje će nad njim biti nastavljena kriminalistička obrada.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, Kadrić će biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će potom biti zadržan 24 sata do nove sudske odluke.

Dženis Kadrić je, inače, bio službenik Federalne uprave policije.

Oduzeta velika količina novca, oružja te dva automobila

Jutros su Dženis Kadrić i Alem Hodović uhapšeni u Sarajevu u okviru akcije “Consligliere” koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Njih dvojica se, također, dovode u vezu sa šefom narkokartela “Tito i Dino”.

Prilikom realizacije navedene akcije, policija je izvršila i pretres imovine koju koriste Kadrić i Hodović. Tom prilikom je oduzeta velika količina novca, oružja te dva automobila.

Pretresi su izvršeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija te drugi predmeti od interesa za istragu.