Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrijeme za rastanak

Ikona Borussije Dortmund napušta Westfalen nakon 12 godina

marco reus instagram
FOTO: Instagram / Marco Reus
Marco Reus

Sa Borussijom Dortmund osvojio dva Kupa Njemačke i tri Superkupa, igrao i finale Lige prvaka

Legendarni fudbaler Borussije Dortmund Markco Reus vjerovatno neće dobiti novi ugovor, što znači da će poslije ove sezone napustiti ekipu “Crno-žutih”.

Ova vijest je stigla iz redova najpoznatijeg njemačkog sportskog magazina “Bild”.

Reus je ove sezone odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, u kojima je postigao šest pogodaka i dodao tri asistencije. A kao novi-stari klub se spominje Borussia Monchengladbach odakle je prije 12 godina i stigao u Dortmund. Reus je, inače, “dijete” Borussije Dortmund, ali kako se tada nije uspio nametnuti u prvom timu, posuđen je drugoj Borussiji, iz koje se vratio u matični klub.

Marco Reus će svim navijačima Borussije Dortmund ostati u srcima, jer je za razliku od većine njegovih saigrača, odlučio je da nikada neće otići ni u jedan drugi klub, posebno ne u Bayern Munchen, što je redovna pojava u njemačkom fudbalu.

Reus je sa Borussijom Dortmund osvojio dva Kupa Njemačke i tri Superkupa, uspio da igra i finale Lige prvaka, a jedino što je nedostajalo je bila titula prvaka Njemačke, koju “Žuto-crni” nisu dugo vidjeli, i koja im je u prošloj sezoni izmakla u posljednjem kolu na dramatičan način.