Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rajon Rondo

Bivša NBA zvijezda uhapšena zbog oružja i droge

rajon rondo
FOTO: Screenshot
Rajon Rondo

U 16-godišnjoj karijeri igrao je za Boston Celticse, Dallas Maverickse, Chicago Bullse, New Orleans Hornetse, Los Angeles Lakerse, Atlanta Hawkse, Los Angeles Clipperse i Cleveland Cavalierse

Nekadašnja NBA zvijezda Rajon Rondo uhapšen je u nedjelju u Indiani zbog nezakonitog posjedovanja oružja i pribora za drogu, piše Adrian Wojnarowski.

“Zaustavljen je zbog prekršaja u saobraćaju, a policajac je primijetio marihuanu, što je izazvalo pretragu automobila u kojem su pronađeni pištolj, marihuana za ličnu upotrebu, kao i pribor za drogu”, poručili su iz policije.

Rondo je odveden u zatvor, a nakon toga je platio kauciju. Sve optužbe protiv njega su prekršajne.

U 16-godišnjoj karijeri igrao je za Boston Celticse, Dallas Maverickse, Chicago Bullse, New Orleans Hornetse, Los Angeles Lakerse, Atlanta Hawkse, Los Angeles Clipperse i Cleveland Cavalierse, koji su mu posljednji NBA klub 2022. godine. Dva puta je osvojio NBA ligu, a četiri puta učestvovao je na All-Star utakmici.

Prije dvije godine prijavila ga je i supruga nakon što joj je prijetio da će je ubiti. Tada je imao pištolj. Slična situacija se ponovila i prošle godine, no taj slučaj je riješen sporazumno.