Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak kući

Ekspresno pronašli novog trenera: Neupitna klupska legenda sjela na klupu Rome

de rossi
Foto: Screenshot/ YouTube

De Rossi se vraća u Romu nakon što je prethodno igrao za klub

AS Roma je potvrdila da je Daniele De Rossi imenovan za glavnog trenera sa ugovorom do 30. juna 2024. godine.

Nakon 18-godišnje igračke karijere s AS Romom, De Rossi će se vratiti kući kao glavni trener, a prva mu utakmica na toj poziciji bit će predstojeći Serie A susret protiv Verone u subotu naveče na stadionu Olimpico.

“Radujemo se što možemo povjeriti menadžersku ulogu AS Rome Danieleu De Rossiju, jer smatramo da njegovo vodstvo i ambicije koje ga uvijek karakteriziraju mogu biti odlučujući faktor u ostvarivanju ciljeva tima do kraja sezone”, izjavili su Dan i Ryan Friedkin.

“Bili smo svjesni Danieleove nepokolebljive veze s klubom, ali njegovo oduševljenje prihvaćanjem pozicije za naredne mjesece još nas više uvjerilo u njegovu sposobnost da bude vodič igračima i ponosan predstavnik vrijednosti kluba. Dobrodošao kući, Daniele.”

De Rossi se vraća u Romu nakon što je prethodno igrao za klub.

“Želim zahvaliti obitelji Friedkin što mi je povjerila odgovornost uloge glavnog trenera Rome. S moje strane, ne poznajem drugi način osim posvećenosti, svakodnevnog žrtvovanja i davanja svega što imam kako bih se suočio s izazovima koji nas čekaju od sada do kraja sezone”, rekao je De Rossi.

De Rossi je odigrao 616 utakmica i postigao 63 gola za Giallorosse u svim natjecanjima, čime se pozicionirao kao drugi igrač s najviše odigranih utakmica u povijesti kluba.