Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik odlikovao i Orbana i šatorskog pjevača

dodik priznanja
FOTO: RTRS / Pixsell

S obzirom na to da se Orban, bez obzira na Dodikov poziv, nije pojavio, njemu će orden biti uručen naknadno, u februaru, u Banjoj Luci

Lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je u Kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci dodijelio priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima. Odlikovanja su dodijeljena u sklopu obilježavanja neustavnog dana RS.

“Na popisu odlikovanih našli su se i premijer Mađarske Viktor Orban, ali i četnički “zabavljač” Baja Mali Knindža. Orban je odlikovan najvišim odlikovanjem – Ordenom RS-a na ogrlici”, javlja N1.

Dodik isto odlikovanje prošli put dao Putinu

S obzirom na to da se Orban, bez obzira na Dodikov poziv, nije pojavio, njemu će orden biti uručen naknadno, u februaru, u Banjoj Luci.

“Premijer Mađarske je prihvatio da dobije najviše odlikovanje Republike Srpske, to je ponos RS i zahvalnost čovjeku koji je spreman da nas uvaži kao realnu političku činjenicu”, tvrdi Dodik.

Još odlikovanja

Ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem odlikovan je prof. dr Nenad Kecmanović, kao i pjesnik Matija Bećković. Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem odlikovani su bivši ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević te ministrica zdravstva Srbije Danica Grujičić.

Додјела одликовања у Банском дворуФото: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja

Posted by RTRS vijesti on Tuesday, January 9, 2024

Ordenom Karađorđeve zvijezde odlikovan je dr. Milomir Stepić, posthumno Milomir Krstić, kao i Mlađan Cicović, šef predstavništva RS u Srbiji.

Počast je dobio i pjevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža. Riječ je o nacionalističkom pjevaču na čijem su repertoaru četničke pjesme, a koji najčešće nastupa pod šatorima.

Vučić nije došao

Jučer je održana svečana akademija na kojoj su bili patrijarh SPC-a Porfirije, šef Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić te neki ministri iz srpske vlade.

Ni ove godine nije došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je RS i Dodiku uputio čestitku. Dodik i Vučić su dogovorili sinhronizirani vatromet danas u 20 sati u svim gradovima RS i u Beogradu.