Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenica

Prijetio komšijama nožem, uhapšen nakon što je pucao na policiju

policija zenica
FOTO: Fena

Pucao na policiju! Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, osumnjičeni će tokom dana biti predan u nadležnost Tužilaštva ZDK-a

U mjestu Šerići, Grad Zenica, danas je uhapšen K. N. (1984.) iz Zenice koji se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te oštećenje tuđe stvari.

Pucao na policiju

Kako je nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno, K. N. je prvobitno ugrožavao građanski mir, te upućivalo ozbiljne prijetnje nožem komšijama. Po dolasku policije prijetio je patroli policije. U 14.30 sati je iz svoje kuće ispalilo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenih vozila, kojom prilikom je oštećeno policijsko vozilo “škoda octavia”.

U prostorijama kuće gdje je spomenuta osoba boravila pronađena je lovačka puška, dva pištolja i veća količina pištoljske i lovačke municije.

O svim okolnostima događaja, te preduzetim mjerama i radnjama, odmah je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa ekipom Sektora kriminalističke policije izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, osumnjičeni će tokom dana biti predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Potpuni preokret na suđenju vlasniku hotela Jablanica koji je pretukao radnicu