Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Parkiranjem blokirao 50 vozila, morao intervenisati i “Pauk”

Foto: Tuzlainfo

Nesavjesni vozači su dva putnička vozila ostavili parkirana na pristupni put, čime su u potpunosti blokirali pristupnu saobraćajnicu

Zbog nepropisnog parkiranja najmanje dva automobila, sinoć je na parkingu zgrade SPO Zlokovac u Tuzli blokirano ostalo više od 50 automobila.

Nesavjesni vozači su dva putnička vozila ostavili parkirana na pristupni put, čime su u potpunosti blokirali pristupnu saobraćajnicu, piše Tuzlainfo.

Obzirom da je duži period saobraćajnica bila blokirana, te da je na taj način zbog onemogućenog pristupa vozilima hitne pomoći, vatrogasaca i drugih interventnih vozila, bila ugrožena sigurnost građana, stanari zgrade su pozvali službenike PU Tuzla koji su u pomoć pozvali “pauk vozilo” koje je uklonilo jedno od dva nepropisno parkirana vozila.

Inače, spomenuti stambeno-poslovni objekat nema dovoljan broj parking mjesta u odnosu na broj stambenih i poslovnih jedinica, te su situacije slične ovoj česta pojava.

Ovaj slučaj je još jedan primjer opravdanosti nabavke “pauk vozila” koje u Tuzli nije bilo aktivno više od deset godina.