Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Neuobičajene vremenske prilike u BiH, trajat će najmanje još sedam dana

Izvor: BHmeteo

Vremenske prilike neuobičajene za ovo doba godine trajat će sve do 27. decembra

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša.

Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 6 stepeni, saopćeno je iz iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Smjena sunca i oblaka

Kako javlja BHmeteo, iznadprosječno toplo vrijeme nas očekuje i u narednom periodu, najmanje do 27. decembra. U narednim danima smjena sunca i oblaka uz lokalno padavine koje neće biti obilne.

Povremene i lokalne padavine se u narednim danima očekuju uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim dijelovima Bosne.

Najviše padavina u petak, manje u toku četvrtka i subote kada će ih biti samo rijetko i kratkotrajno. Najmanje padavina u zapadnim i južnim dijelovima zemlje gdje će mnoga mjesta ostati suha ili uz samo malo padavina. Kiša, na planinama susnježica i snijeg.

Iznadprosječno toplo vrijeme nas očekuje i u narednom periodu, najmanje do 27. decembra. U narednim danima smjena sunca…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, December 20, 2023

U petak i subotu će biti lokalno umjerenog vjetra, uglavnom južnog smjera. Kotline bi tada većinom malo prodisale.

Od nedjelje stabilnije vrijeme posvuda i pretežno sunčano. Vjetar će oslabiti pa bi se tako zagađenje ali i magla vraćali u kotline.

Dnevne temperature u četvrtak i petak većinom između 6 i 13°C, od subote između 10 i 15, lokalno do oko 18°C. Po kotlinama sa dugotrajnom maglom hladnije. Jutra prohladna, lokalno uz mraz.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16 °C.