Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 54. godini

Umro Matthew Perry, zvijezda serije “Prijatelji”

Foto: Arhiv

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004.

Glumac iz serije “Prijatelji” Matthew Perry preminuo je u dobi od 54 godine.

Kako pišu strani mediji, njegovo tijelo nađeno je u njegovom domu u jacuzziju. Kako doznaje TMZ, glumac je preminuo u svojoj kući nakon određenih sportskih aktivnosti. Naime, izvori su rekli da je Perry tokom jutra bio na popularnom piklbolu i to oko dva sata.

Potom je poslao asistenta da obavi neke stvari za njega, a kad se on vratio, otprilike dva sata kasnije, našao je Perryja mrtvog te pozvao 911.

Nije poznato što je Perry radio prije smrti i istraga je u toku.

Vodio bitku s ovisnostima

“Duboko smo ožalošćeni zbog smrti našeg dragog prijatelja Matthewa Perryja. Bio je nevjerojatno talentiran glumac. Utjecaj njegovog komičarskog genija osjetio se u cijelom svijetu, a njegova će ostavština živjeti u srcima mnogih. Ovo je dan kad su nam srca slomljena. Šaljemo ljubav njegovoj porodici, voljenima i njegovim obožavateljima”, saopćeno je iz kompanije Warner Bros, koja je producirala seriju Prijatelji, koja je proslavila Perryja ulogom Chandlera.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004., a koja je i dan danas vrlo popularna.

U seriji su glumili i Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

Perry je godinama vodio bitku s ovisnostima o drogi i alkoholu o kojima je i sam javno pričao. Prvi put je na odvikavanju bio 1997. godine, a onda se opet prijavio 2001. i 2011. Koliko su veliki njegovi problemi bili priznao je tek 2016. godine kada je u velikom intervjuu priznao da se zbog ovisnosti ne sjeća snimanja čak tri sezone “Prijatelja”.