Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saobraćaj obustavljen

U teškoj nesreći u Tuzli poginuo vozač autobusa

poginuo vozac autobusa tuzla
FOTO: Tuzlanski.ba
Poginuo vozač autobusa

Poginuo vozač autobusa, na mjestu događaja traje uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla

Službenicima Policijske stanice Zapad Uprave policije Tuzla danas u 16.50 sati prijavljeno je od uposlenika Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao autobus Gradskog i prigradskog preduzeća Tuzla. 

Do nesreće je došlo u ulici Nikole Tesle u Tuzli, koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla.

– Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad. Ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, najvjerovatnije vozača autobusa – saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK. 

Smrtno je stradao vozač autobusa, A.Š. (1996) iz Tuzle, potvrđeno je naknadno iz Uprave policije MUP-a TK.

Na mjestu događaja traje uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla.

gips tuzla nesreca poginuo vozač autobusa
FOTO: Tuzlainfo
U Tuzli poginuo vozač autobusa

Po nalogu i pod nadzorom tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja.